15.1.2014

Tilasta toiseen

Suhtaudun projektiini ja olemiseeni Roihuvuoren palvelukeskuksessa kuin olisin residenssissä. Yhtäläisyyksiä residenssi toimintaan ovat ainakin seuraavat asiat: talo tarjoaa minulle työtilat ja mahdollisuuden työskennellä totutuista poikkeavissa olosuhteissa sekä vuorovaikutukseen yhteisön kanssa. Minua kiinnostaa miten yhteisö ja ympäristö vaikuttavat työskentelyyni ja pyrinkin olemaan mahdollisimman avoin.
Tämän hetkinen ajatukseni on, että ryhmäkodin asukkaista muodostettavan ryhmän kanssa käytävät keskustelut ja vuorovaikutus toimisi teokseni lähtökohtana. Yksi syy ajatukseeni ryhmän muodostamisesta on se, että ehtisin luomaan kevään aikana kontaktin edes muutamiin asukkaisiin. Ryhmä ei ole vielä kokoontunut enkä ole tullut vielä kovin tutuksi osastolla. Vie oman aikansa tutustua uuteen tilaan ja ihmisiin.
Olen hyvin hidas ottamaan uusia tiloja haltuuni. Siksi ajatus esim. lyhyistä residenssiajoista tuntuu mahdottomalta. Kesti tottua melkein vuosi edelliseen työhuoneeseeni, josta jouduin luopumaan 1,5 vuoden jälkeen. Työhuoneeseen voi myös juuttua. Vaikka ratkaisu siirtyä työskentelemään palvelukeskukseen on työskentelyni kannalta loogista sillä olen pohtinut taiteilijan mahdollisuuksia työskennellä erilaisissa ympäristöissä aikaisemminkin ja toiminut erilaisissa projekteissa, en tiedä olisinko ottanut tätä askelta ilman, että olisin joutunut luopumaan työhuoneestani, jossa olo oli alkanut tuntua turvalliselta.


Muisto edellisestä työhuoneestani.